مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس، بهتازگی در توییتی نوشته است «بانک مرکزی برای اجرای ریال دیجیتال مجوزهای لازم را دریافت کرده و مانع قانونی برای آن ندارد». او همنچنین در نامهای به محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، ریال دیجیتال را اسکناسی معرفی کرده است که بر بستر فناوری دفترکل توزیعشده منتشر میشود و بنابراین، بانک مرکزی اختیار انتشار آن را از نظر قانونی دارد.
گفتنی است چندی پیش، علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس، گفته بود بانک مرکزی اجازه استفاده از ابزارهای مالی غیرفیزیکی را نداشته و به همین خاطر پروژه ریال دیجیتال وجاهت قانونی ندارد و خواستار توقف این پروژه و ارائه مستندات قانونی توسط بانک مرکزی شده بود
پروژه ریال دیجیتال
ریال دیجیتال (Digital Rial) یا همان ریال الکترونیکی یک پروژه دولتی ایران است که به منظور تسهیل و تسریع فرآیند تراکنشهای پولی در داخل کشور ایجاد شده است. این پروژه به عنوان یک رمزارز ملی مطرح شده و به وسیله تکنولوژی بلاکچین و امنیت کیف پولهای دیجیتالی اجرا میشود.
ریال دیجیتال به عنوان یک واحد پولی الکترونیکی معادل ریال فیزیکی ارزش دارد و قابل استفاده برای تراکنشهای خرید و فروش، پرداخت قبضها و همچنین انتقال وجوه به داخل و خارج کشور است. با توجه به اینکه ریال دیجیتال توسط دولت ایجاد شده است، به نظر میرسد کاربران بیشتر اعتماد به آن داشته باشند.
از آنجایی که ریال دیجیتال قابلیت پیگیری تراکنشها و کنترل بیشتری را در مقایسه با واحدهای پولی سنتی دارد، برخی از مسئولان ایران این امید را بیان کردهاند که این پروژه بتواند به حل مشکلات مربوط به تحریمهای اقتصادی و تقلیل از وابستگی به بانکهای خارجی کمک کند.
نکته: این مطلب خبری هیچگونه پیشنهاد خرید، فروش یا سرمایهگذاری نیست و صرفا جهت آشنا شدن شما کاربران عزیز با اخبار ارزهای دیجیتال ارائه شده است و اوکی ایکس در قبال آن مسئولیتی ندارد.