اندیکاتور حجم، کلید طراحی استراتژی معاملاتی موفق

عکس کاور مقاله اندیکاتور حجم Volume

اندیکاتورهایی که مبتنی بر حجم هستند به کاربران کمک می‌کنند در تحلیل‌ها و معاملات خود حرفه‌ای‌تر به بازار نگاه کنند. اندیکاتور حجم همان‌طور که از عنوان آن پیدا است، ابزاری هستند که حجم و تعداد معاملات را در بازه‌های زمانی یا قیمتی مشخص، تشخیص بدهند. که به عنوان یک داده مهم در اختیار معامله‌گرها قرار داده باشند. هر تحلیل‌گر یا معامله‌گری که قصد دارد رمزارزی را مورد بررسی قرار دهد؛ باید اطلاعات و داده‌های مختلفی از حجم معاملات آن رمزارز را جمع‌آوری کند. بطورکلی ساختار حرکت بازار و به وجود آمدن روندهای مختلف به‌ واسطه‌ی ورود حجم‌های بسیار بزرگ به مارکت است. معامله‌گری موفق است که استراتژی معاملاتی (Trading Plan) خود را بر پایه ورود و خروج حجم‌های بسیار بزرگ طراحی کند و این داده‌ها را به عنوان یک پارامتر کلیدی در معاملات خود به کار گیرد.

حجم معاملات

اندیکاتور حجم (Volume)

ولوم اندیکاتوری است به شکل میله‌ که به‌ صورت پیش فرض (Default) در پایین نمودار مشاهده می‌شود. میله سبز رنگ نشان‌دهنده افزایش حجم معاملات در رمزارز است و میله قرمز رنگ نشان‌ از کاهش حجم معاملات در مارکت را می‌دهد. رنگ هر میله بر اساس میله قبلی تعیین می‌شود؛ به‌عنوان مثال: اگر میله‌ای اکنون در حال شکل‌گیری است و نسبت به میله قبلی خود حجم بیشتری را در برگیرد، رنگ آن سبز می‌شود و اگر حجم کم‌تری در برگیرد؛ به رنگ قرمز ظاهر می‌گردد. این اندیکاتور معیاری برای میزان اندازه‌گیری ارزش مالی یک رمزارز یا هر دارایی دیگر در بازه‌های زمانی را نشان می‌دهد.

زمانی که رمزارزی در یک روند صعودی است و اندیکاتور حجم (Volume) نیز میله‌های سبز رنگی را نشان می‌دهد، این رمزارز به روند صعودی خود ادامه خواهد داد. به همین صورت رمزارزی در روند نزولی قرار دارد و اندیکاتور ولوم خروج حجم از مارکت را نشان می‌دهد، رمزارز به روند نزولی خود ادامه خواهد داد.

اندیکاتور حجم

هنگامی که در یک رمزارز قیمت در حال افزایش است و اندیکاتور ولوم کاهش حجم را نشان می‌دهد؛ علاقه خریداران به خرید آن رمزارز کم شده است و باید منتظر تغییر روند یا تغییر ماهیت بازار باشیم. همچنین زمانی که قیمت یک رمزارز در حال کاهش است و اندیکاتور ولوم کاهش حجم را نشان می‌دهد؛ علاقه فروشندگان به فروش بیشتر این رمزارز کم شده است. و باید منتظر روند صعودی باشیم.
جدول زیر اطلاعات تکمیلی فوق را بطور خلاصه بیان می‌کند.

مقایسه اندیکاتور حجم و قیمت یک رمزارزاستفاده کردن از اندیکاتور حجم باعث می‌شود ریسک معاملات و تریدهایی که انجام می‌دهید به حد قابل توجهی کاهش یابد؛ همچنین از این اندیکاتور می‌توان به عنوان یک تائیدیه در معاملات خود بهره ببرید.

کاربرد اندیکاتور Volume در معاملات 

اندیکاتور حجم یکی از ابزارهای بسیار کاربردی است که به معامله‌گرها برای تشخیص بهتر روند صعودی، نزولی یا خنثی کمک می‌کند. از این اندیکاتور به عنوان شاخصی برای تعیین میزان قدرت روند و تشخیص ضعف آن در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می‌گیرد و در طی آن می‌توان تغییر جهت‌های نزولی به صعودی یا صعودی به نزولی احتمالی را تشخیص داد. در ادامه کاربردهای اندیکاتور حجم را بیان می‌کنیم.

۱- تایید روند

در یک رمزارز اگر نمودار قیمت در روند صعودی باشد، می‌توانید از اندیکاتور حجم (Volume) برای تایید و جهت حرکت قیمت استفاده کنید. اگر حجم معاملات نیز در این اندیکاتور افزایشی بود، انتظار می‌رود روند فعلی قیمت همچنان صعودی باشد.

۲- تغییر ماهیت روند (Change of Character)

نمودار قیمتی یک رمزارز در حالت صعودی است در حالی که اندیکاتور ولوم کاهش حجم معاملات را نشان می‌دهد؛ در این حالت باید شاهد تغییر ماهیت و برگشت روند قیمتی از سوی این رمزارز باشیم. به عبارت ساده‌تر روند فعلی که در حالت صعودی است می‌تواند نزولی شود.

۳- شکست ناحیه مقاومتی

زمانی که قیمت یک رمزارز به ناحیه مقاومتی برخورد می‌کند و اندیکاتور ولوم افزایش حجم معاملات را نشان می‌دهد، احتمال این‌ که قیمت از ناحیه مقاومتی عبور کند زیاد است.

۴- شکست یا برگشت از خط روند داینامیک

فرض کنید قیمت در یک رمزارز به خط روند داینامیک مقاومتی برخورد کرده است و آن را به سمت بالا شکسته است، اگر در اندیکاتور ولوم شاهد افزایش حجم معاملات باشید، انتظار می‌رود تغییر ماهیت در روند فعلی صورت گرفته است. از این اندیکاتور می‌توانید به عنوان تائیدیه در استراتژی معاملاتی خود استفاده کنید.

۵- برگشت از ناحیه حمایتی 

اگر قیمت یک رمزارز به ناحیه حمایتی برخورد کند و اندیکاتور ولوم افزایش حجم معاملات را نشان دهد، انتظار می‌رود روند نزولی کاهش یابد و شاهد برگشت قیمت در این رمزارز باشیم.برگشت از ناحیه حمایتی

۶- تشخیص خنثی بودن بازار

اگر به صورت متوالی در اندیکاتور حجم شاهد میله‌های یکسان، سبز و قرمز بودید. می‌توانید مطمئن‌ شده که بازار در حالت رنج یا خنثی قرار دارد.

نکته: حجم روزانه رایج‌ترین بازه‌ی زمانی است که هنگام تجزیه و تحلیل رمزارزها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

آموزش اضافه کردن اندیکاتور حجم (Volume) در سایت تریدینگ‌ ویو (TradingView)

ابتدا وارد سایت تریدینگ‌ویو شوید و بر روی چارت (Chart) کلیک کنید.تردینگ‌ویو، چارت

پس از اینکه وارد صفحه فعلی شده‌اید قسمت Indicators عبارت Volume را جستجو کنید و بر روی آن کلیک کنید.سرچ اندیکاتور در تردینگ‌ویو

پس از انتخاب اندیکاتور حجم (Volume) در گوشه سمت چپ صفحه شما فعال می شود. با انتخاب گزینه چرخ دنده Settings می‌توانید تنظیمات اندیکاتور را تغییر دهید.

تنظیمات اندیکاتور حجم (Volume)

زمانی که وارد بخش تنظیمات اندیکاتور حجم (Volume) می‌شوید با دو بخش Input و Style سر و کار دارید.نمایش تنظیمات اندیکاتور حجم

وارد بخش Style می‌شوید.

  1. از این بخش می‌توانید رنگ و طرح حجم مثبت را تغییر دهید.
  2. از این بخش می‌توانید رنگ حجم منفی را تغییر دهید.
  3. از این بخش می‌توانید رنگ میانگین متحرک اندیکاتور را تغییر دهید.
  4. پس از انجام تغییرات با فشردن OK تغییرات اعمال می‌شود.
  5. در صورت رخ دادن اشتباه روی این بخش کلیک کنید. و انتخاب گزینه Reset تنظیمات به حالت اولیه باز می‌گردند.بخش style

وارد بخش Input شوید.

در این بخش تنها یک فیلد MA Length را مشاهده می‌کنید که به معنی طول میانگین متحرک است که به صورت پیش فرض بر روی ۲۰ قرار دارد و اکثرا با همین طول میانگین متحرک کار می‌کند.بخش inputs

انواع اندیکاتورهای حجم

  • اندیکاتور On Balance Volume: اندیکاتوری که از قیمت و حجم به عنوان اندازه‌گیری فشار خرید و فشار فروش استفاده می‌کند.
  • اندیکاتور Volume Profile: مقدار حجم معامله شده یک رمزارز در سطوح قیمتی مختلف نشان می‌دهد.
  • اندیکاتور Accumulation/Distribution: این اندیکاتور مشخص می‌کند که یک رمزارز در حال انباشته شدن (در طول زمان خریداری شده) یا توزیع (فروش در طول زمان) است.
  • اندیکاتور Positive Volume Index: این اندیکاتور تغییرات قیمت را بر اساس افزایش مثبت در حجم معاملات ارائه می دهد.
  • اندیکاتور Chaikin Money Flow: تحلیل‌گر بازار فارکس آقای Marc Chaikin طراح این اندیکاتور است، این اندیکاتور شاخصی برای اندازه‌گیری حجم جریان پول در یک دوره زمانی معین است.
  • اندیکاتور Balance of Power: قدرت خریداران را با قدرت فروشندگان بر اساس توانایی آن‌ها برای رساندن قیمت به سطوح شارپی مقایسه می کند.
  • اسیلاتور Klinger Oscillators: طراح این اسیلاتور استفان کلینگر است، اسیلاتور کلینگر اختلاف بین دو میانگین متحرک را نشان می‌دهد و از داده‌های دیگری نیز پیروی می‌کند.
  • اندیکاتور Negative Volume Index: این اندیکاتور با توجه به تغییر حجم می‌تواند وجود پول هوشمند را نشان دهد.
  • اندیکاتور Trade Volume Index: نمایش میزان حجم معاملات خرید و فروش به صورت لحظه‌ای و گرافیکی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.
  • اندیکاتور Twiggs Money Flow: این اندیکاتور برای تشخیص میزان ارزیابی حجم در روندهای صعودی و نزولی کاربرد دارد.
  • اسیلاتور Volume Oscillator: با بررسی میان دو میانگین متحرک حجم به انباشته شدن و توزیع اشاره دارد.
جمع‌بندی

از اندیکاتور حجم (Volume) می‌توان برای تشخیص و ارزیابی قدرت یا ضعف در روندهای بازار بهره برد. این اندیکاتور داده‌ها و دیتاهای بسیار مهم و کاربردی را به صورت رایگان و قابل فهم در اختیار کاربران قرار می‌دهد، از این اندیکاتور به عنوان یک پارامتر در طراحی استراتژی‌های معاملاتی خود در راستای رسیدن به نتایج مطلوب استفاده کنید. 

تجربه خودتان از کار با اندیکاتورهای حجم با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

۵/۵ - (۶ امتیاز)
نظرات
۱ دیدگاه

۱ دیدگاه. نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست