آینده هیجان انگیز ارز‌های دیجیتال و اینترنت‌ اشیا

یک وجه مشترک اصلی بین ارز‌های دیجیتال و اینترنت‌ اشیا این است که هر دو غول‌های عصر جدید دیجیتال هستند. اما آیا آن‌ها با هم کنار می‌آیند یا باید مسیر‌های دیجیتال جداگانه‌ای را طی کنند؟ رابطه بین اینترنت‌ اشیا و ارز‌های دیجیتال ممکن است منجر به مزایای قابل توجهی شود که فراتر از مجموع مشارکت‌های فردی آنهاست. این مقاله نگاهی اجمالی به نحوه همگرایی اینترنت‌ اشیا و رمزارز در نهایت ارائه می‌کند.

خلاصه‌ای از اینترنت‌ اشیا

اصطلاح «اینترنت‌ اشیا» به‌ اشیایی اطلاق می‌شود که به سایر دستگاه‌های الکترونیکی و اینترنت وصل می‌شوند و با آن‌ها تبادل اطلاعات می‌کنند. سرعت پهنای باند سریع کاتالیزور انقلاب اینترنت‌ اشیا بود که اکنون با ادامه گسترش جهانی ۵G به سرعت در حال افزایش است. به گفته ستاتستا (Statista)، سال ۲۰۱۹ نقطه عطفی بود که تعداد دستگاه‌های اینترنت‌ اشیا از تعداد دستگاه‌های غیر متصل به اینترنت‌ اشیا پیشی گرفت. بیش از ۳۰ میلیارد دستگاه اینترنت‌ اشیا تا سال ۲۰۲۵ وجود خواهد داشت که سه برابر دستگاه‌های متصل است.

برای بسیاری از افراد، لوازم خانگی هوشمند مانند لامپ‌ها، یخچال‌ها و حتی خودرو‌ها در حال حاضر استاندارد شده‌اند. اما اینترنت‌ اشیا در بسیاری از صنایع، به ویژه استفاده از حسگر‌ها و روباتیک در تولید، زنجیره تأمین و کشاورزی، انقلابی ایجاد کرده است. ناگفته نماند که اینترنت‌ اشیا برای ایجاد شهر‌های هوشمند آینده با استفاده از حسگر‌ها و اتوماسیون برای نظارت بر کیفیت هوا، صرفه‌جویی در انرژی و بهبود مدیریت زباله بسیار مهم است.

اما حال که اینترنت‌ اشیا در حال ایجاد یک انقلاب جدید است، ارز‌های دیجیتال چه نقشی می‌توانند در این انقلاب داشته باشند؟

استفاده از ارز‌های دیجیتال و اینترنت‌ اشیا در منزل

اینترنت‌ اشیا برای ارز‌های دیجیتال بیشتر بر خودکارسازی تراکنش‌های آنلاین متمرکز است. به عنوان مثال، آمازون این فرصت را تشخیص داد که به مشتریان امکان سفارش‌دهی با استفاده از دستگاه‌های دارای الکسای خانگی خود را بسیار سریع بدهد. اگر آمازون شروع به پذیرش ارز‌های دیجیتال کند، امکان پرداخت آن سفارش‌ها با بیت‌کوین (BTC) و سایر ارز‌های دیجیتال امکان‌پذیر خواهد بود، چشم‌اندازی که دیگر بعید به نظر نمی‌رسد.

اینترنت اشیا

سایر دستگاه‌های هوشمند مانند یک یخچال هوشمند که در صورت تمام شدن غذا، سفارش غذا می‌دهد، نیز ممکن است بتوانند از این ویژگی استفاده کنند. در آینده، ممکن است از حسگر‌های مجهز به اینترنت‌ اشیا استفاده کنیم که مصرف دقیق را برای پرداخت قبوض انرژی بر اساس مصرف بی‌درنگ با استفاده از ارز دیجیتال اندازه‌گیری می‌کنند. همچنین می‌توان تصور کرد که می‌توانید مقداری برق ذخیره شده را از همسایه خود که پنل‌های خورشیدی دارد بخرید و هزینه آن را با ارز دیجیتال با استفاده از بلاک چین برای سیستم‌های انرژی همتا به همتا بپردازید.

ارز‌های دیجیتال و اینترنت‌ اشیا در شهر‌های هوشمند

پرداخت‌های خودکار مبتنی بر ارز‌های دیجیتال در شهر‌های هوشمند مجهز به اینترنت‌ اشیا نیز چندان دور از دسترس نیست. با علاقه ایلان ماسک به ارز‌های دیجیتال، ممکن است از ارز‌های دیجیتال برای پرداخت عوارض، مالیات جاده یا هزینه‌های پارک خودرو‌های متصل استفاده شود که در حال حاضر واقعیت دارند.

در صورت استفاده از بلاک چین و قرارداد‌های هوشمند، فرآیند‌هایی مانند اجاره ماشین یا مکانی برای اقامت ممکن است اتوماسیون بیشتری را در بر گیرند. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید از طریق یک برنامه اشتراک خودرو شهرداری کرایه کنید، تا وسیله نقلیه انتخابی خود قدم بزنید و ارز دیجیتال خود را به آدرس مناسب واریز کنید. سپس قفل خودرو با یک قفل وسیله نقلیه مجهز به اینترنت‌ اشیاء باز می‌شود و به شما امکان می‌دهد رانندگی را شروع کنید.

ماینینگ و اینترنت‌ اشیا چه رابطه‌ای دارند؟

استخراج رمزارز با اینترنت اشیا (IOT) برای تولید قدرت هش مورد نیاز برای رقابت برای پاداش‌های بلاک، استخراج بیت کوین و بسیاری دیگر از ارز‌های دیجیتال به سخت‌افزار تخصصی نیاز دارد.

با این حال، همه ارز‌های دیجیتال اینگونه نیستند. برخی از ارز‌های دیجیتال، مانند مونرو، به اندازه کافی ساده هستند که می‌توان آن‌ها را در رایانه خانگی استخراج کرد. دستگاه‌های اینترنت‌ اشیا قدرت هش ضعیفی دارند، اما با وجود تعداد کافی از آن‌ها، همچنان می‌توان به اندازه کافی برای استخراج برخی ارز‌های دیجیتال استفاده کرد.

ماینینگ و اینترنت اشیا

البته این امکان هم جنبه مثبت دارد هم منفی؛ امنیت سایبری شاید یکی از بزرگترین نگرانی‌ها در مورد افزایش وابستگی به دستگاه‌های اینترنت‌ اشیا باشد. اکثر تجهیزات به صورت انبوه تولید شده و با حداقل امنیت ارسال می‌شوند. یک هکر ممکن است بتواند با استفاده از یک مدل دستگاه به تمام شبکه‌ها نفوذ کند اگر بتواند بفهمد که چگونه فقط یک دستگاه را در معرض خطر قرار دهد. در اوایل سال ۲۰۲۰، شرکت امنیت سایبری Bitdefender یک بات نت را کشف کرد که سعی داشت با استفاده از ویژگی‌های استخراج مونرو، روتر‌ها را تحت کنترل خود درآورد.

از سوی دیگر، چندین پروژه سعی در استفاده از پتانسیل استخراج رمزارز با استفاده از دستگاه‌های اینترنت‌ اشیا دارند. یکی از این شبکه‌ها IOTW است که به کاربران امکان می‌دهد داده‌های استفاده از اینترنت‌ اشیاء خود را در ازای ارز‌های دیجیتال به تولیدکنندگان بفروشند و به طور همزمان آن‌ها را قادر می‌سازد از دستگاه‌های IoT خود برای استخراج توکن‌ها استفاده کنند.

پروژه‌های کریپتویی اینترنت‌ اشیا

آیوتا یکی از بزرگترین و شناخته شده‌ترین پروژه کریپتویی ترکیب شده با اینترنت‌ اشیا است. آیوتا به‌عنوان یک لایه پروتکل برای تبادل داده‌ها و ارزش بین دستگاه‌های متصل اینترنت‌ اشیا عمل می‌کند و از یک فناوری دفتر کل توزیع‌شده غیرخطی به‌جای یک بلاک چین سنتی استفاده می‌کند. از آنجایی که تراکنش‌ها می‌توانند به صورت موازی پردازش شوند، ساختار DAG به آیوتا امکان می‌دهد تا MIOTA، یک ارز دیجیتال، را با ظرفیت بالا اجرا کند.

یکی دیگر از نمونه‌های پروژه کریپتویی اینترنت‌ اشیا، IoTeX است. این شرکت در حال ساخت یک شبکه بلاک چین برای محافظت از دستگاه‌های متصل به اینترنت‌ اشیا در برابر هک و جاسوسی است. حتی با وجود اینکه کار زیادی برای درک پتانسیل اینترنت‌ اشیا و ارز‌های دیجیتال انجام می‌شود، مهم است که به یاد داشته باشید که ما تنها در ابتدای این سفر هستیم. پروژه‌ها و موارد استفاده شرح داده شده در اینجا فقط نوک کوه یخ هستند. نوآوران به‌طور اجتناب‌ناپذیری رویکرد‌های جدیدی را برای ادغام ارز‌های دیجیتال، فناوری بلاک چین و دستگاه‌های IoT در سال‌های آینده کشف خواهند کرد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
نظرات
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست