ارز دیجیتال ایاس (EOS) چیست؟

ارز دیجیتال ایاس (EOS) چیست؟

ارزهای دیجیتال نوظهور برای رقابت با بیت کوین و اتریوم، با ارائه کردن ایده‌های جدید و مخاطب پسند، پا در عرصه رقابت در بازار کریپتوکارنسی می‌گذارند. تیم های توسعه دهنده این رمز ارزها خوب می‌دانند که برای رقابت در این بازار پویا؛ باید رفع مشکلات معامله گران را در اولویت قرار دهند؛ یکی از مهم‌ترین مشکلات، مقیاس پذیری (افزایش سرعت و کاهش قیمت) است که ارز دیجیتال ایاس EOS با ظهور خود در تلاش است این مشکل را بهبود ببخشد.

مشاهده: قیمت لحظه ای EOS 

محبوب ترین بلاک چین میزبان در ارزهای دیجیتال، متعلق به رمز ارز اتریوم است؛ توکن سازی روی این بستر بسیار ساده است اما کارمزد بالا و سرعت تراکنش پایین، مهم ترین چالش برای معامله گران در بستر بلاک چین اتریوم است؛ از طرفی دیگر، برخی از بسترها توانسه اند مشکل سرعت را به خوبی حل کنند؛ اما هیچ یک از آن ها کیفیت مطلوبی از خود ارائه نکرده اند. برای مثال، بیت شیرز (BitShares) پلتفرم با کیفیتی است اما از قرارداد های هوشمند پشتیبانی نمی‌کند.

ایاس EOS چیست؟

در این مقاله به معرفی کامل ایاس EOS به همراه تشریح تاریخچه، نحوه عملکرد، بهترین کیف پول آن و هر آنچه که باید در مورد این ارز دیجیتال بدانید پرداخته ایم؛ رمز ارز EOS که با آمدنش سر و صدای ویژه ای به پا کرد و موفق شد در سال ۲۰۱۸، عنوان بیشترین پیش فروش ارزهای دیجیتال را به خودش اختصاص دهد، امروز در چه جایگاهی ایستاده و چه آینده‌ای در انتظار اوست؟

تاریخچه شکل گیری الماس های بد تراش EOS

همه چیز با یک ایده شروع شد! سال ۲۰۰۸، سال شروع یک انقلاب متحول کننده در اقتصاد دنیا، سال آغاز و پیدایش بیت کوین؛ در حالی مردم عادی از تماشا کردن روند صعودی قیمت بیت کوین شگفت زده می‌شدند، عده‌ای از توسعه دهندگان و کارآفرینان به فکر بهبود و افزایش درآمدزایی از بلاک چین بودند. فناوری بلاکچین، فضا و فرصت زیادی برای کار و درآمدسازی داشت.

طولی نکشید که پروژه های مختلفی بر بستر بلاک چین تاسیس شد. بیشتر این پروژه ها؛ مانند فایل کوین (FileCoin) و گولم (Golem) با اهداف غیر مالی تاسیس شد تا اینکه در سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶، صرافی غیرمتمرکز بیت شیرز (Bitshares) و رسانه اجتماعی استیم (Steem) روی پلتفرم های بلاک چین توسط دنیل لریمر (Daniel Larimer)، توسعه دهنده و مبتکر در حوزه بلاک چین، بنیانگذاری شد.

در این بین، یک تحول اساسی در حوزه فناوری های مربوط به بلاک چین در حال رخ دادن بود. سال ۲۰۱۵، تاسیس شبکه اتریوم روی بستر بلاک چین، یک پیشرفت غیر قابل انکار بود. سیستم این شبکه بر اساس مکانیزم اثبات کار (Proof of Work) بود. این روش همچنان برای بیت کوین استفاده می‌شود اما؛ هزینه زیاد و سرعت پایین باعث شد که تیم توسعه دهنده اتریوم، روش اثبات سهام (Proof of Stake) را جایگزین روش قبلی کند و درست در همین زمان رمز ارز ایاس با لوگو شبیه الماس ارائه شد.

مقایسه ایاس (EOS) با اتریوم و بیت کوین

ارز دیجیتال EOS که در فارسی به آن ایاس می‌گویند، یک رمز ارز مبتنی بر سیستم بلاک چین است. این رمز ارز با شعار تبلیغاتی «تراکنش های فوق سریع (چند میلیون در ثانیه) و بدون کارمزد (کارمزد خیلی کم برای تراکنش ها» وارد عرصه بازار کریپتوکارنسی شد. تیم توسعه دهنده ایاس، خودشان را رقیبی سرسخت برای بیت کوین و اتریوم می‌دانند؛ گرچه با دقت بیشتر بر سیاست هایی که تیم این ارز در پیش گرفته است، باید این ارز را به عنوان رقیبی جدی برای اتریوم در آینده ای نزدیک بشناسیم.

در بستر اتریوم، در هر ثانیه، ۱۵ تراکنش انجام می‌شود. هدف EOS این است که در هر ثانیه به میلیون ها تراکنش برسد. این حجم از تفاوت در ایاس توانست باعث استقبال شدید معامله گران بازار کریپتو شود، به طوریکه ارز دیجیتال EOS در سال ۲۰۱۸ موفق شد با جمع آوری ۴ میلیارد دلار، عنوان بزرگترین پیش فروش ارزهای دیجیتال را به خودش اختصاص دهد.

قیمت این ارز در آوریل ۲۰۱۸ به بیش از ۲۰ دلار رسید. امروز، در زمان نگارش این مقاله، قیمت آن تا حدود ۵ دلار کاهش پیدا کرده است. شروع طوفانی این رمز ارز، با راهکار های نوینی که تیم توسعه دهنده آن پیشنهاد داده است، توانست به سرعت در مرکز توجه عموم قرار بگیرد. اگرچه در ادامه، EOS نتوانست روند افزایشی را با سرعت اولیه پیش ببرد که در طول این محتوا به توضیح دلایل آن خواهیم پرداخت.

دلایل محبوبیت رمزارز EOS

شاید برایتان سوال باشد که ایاس چگونه به این ادعاها جامه عمل پوشانده است؟ پلتفرم EOS با معیار قرار دادن مدل جامع Delegated Proof of Stake یا همان اثبات سهام نمایندگی شده، توانست انقلابی در افزایش سرعت انجام تراکنش ها و کاهش هزینه داشته باشد. این تیم موفق شده است با این روش، سرعت تشکیل هر بلاک را با کاهش زمان تا ۰/۵ ثانیه بهبود ببخشد. در ثانیه تعداد ۴۰۰۰ تراکنش قابل انجام است و اگر تراکنش ها را به صورت موازی پیش ببریم، این تعداد تا ۱۰۰۰۰ تراکنش در هر ثانیه افزایش می‌یابد.

به طور کلی، افزایش مقیاس پذیری (Scalability) باعث افزایش سرعت تایید تراکنش ها و افزایش سرعت تولید بلاک می‌شود. از طرف دیگر، بالا بردن تمرکز زدایی، باعث افزایش راندامان و بهبود شبکه می‌شود؛ به نظر می رسد که EOS موفق شده است که این تغییرات را در شبکه خود ایجاد کند.

آینده ایاس

سیستم کاهش کارمزد EOS

تا اینجا با چگونگی افزایش سرعت تشکیل بلاک در پلتفرم ایاس آشنا شدیم؛ اما در مورد هزینه چطور؟ این بستر چگونه توانسته کاهش کارمزد را مدیریت کند؟ سیاست تیم ایاس به گونه است که برای تامین هزینه شبکه، کاربران را تشویق به سهام گذاری در دارایی ها می‌کند. با این وجود؛ کاربران برای ارسال تراکنش ها، نیازی به پرداخت کارمزد ندارند. با این روش و با این سیاست‌هایی که ارزهای دیجیتال نوپا در پیش گرفته‌اند، به احتمال زیاد، در آینده خطری جدی آینده اتریوم را تهدید خواهد کرد.

امنیت بالای شبکه ایاس

مزایای EOS به کاهش هزینه و بهبود سرعت ختم نمی‌شود. یکی از مهم ترین نیازهای کاربر، تامین امنیت بالا است. تیم توسعه دهنده ایاس با ارائه راه حل های امنیتی، توانسته تا مقداری خیال کاربران را از بابت امنیت تامین کند. یکی از این روش ها، استیکینگ یا فریزینگ حساب‌های شبکه است. زمانی که یک نرم افزار یا یک قرارداد هوشمند، قصد هک کردن و آسیب رساندن به شبکه را داشته باشد، قبل از هر اقدامی توسط امنیت شبکه فریز یا مسدود می‌شود.

یکی دیگر از نکات مثبت در این مجموعه، دسترسی و کنترل بیشتر افراد روی حسابشان است. این آیتم با افزایش امکان دسترسی های متنوع در این شبکه قابل اجرا است. با وجود تمام این مزیت‌ها، همچنان استقبال از این رمز ارز به صورتی که انتظارش می‌رفت نیست. دلیل این اتفاق را می‌توانیم تا مقدار زیادی به پیچیدگی نسبتا بالا حساب و کیف پول‌های EOS نسبت بدهیم.

پروژه ایاس از ایده تا اجرا

شبکه اتریوم از آغاز شروع به کار مخالفانی داشت. بسیاری با سیاست های این پلتفرم هم نظر نبودند که به همین علت؛ برخی از موسسان اتریوم بعد از گذشت مدت زمانی کم، از این پروژه بیرون آمدند و سیستم های جدیدی در این راستا تاسیس کردند. پلتفرم کاردانو توسط چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson)، یکی از بنیانگذاران اتریوم، تاسیس شد. از طرفی دیگر، گوین وود (Gavin Wood) یکی دیگر از توسعه دهندگان اتریوم پس از مدتی، بلاک چین پولکادات (Polkadot) را بنیانگذاری کرد. تمام این تلاش ها برای جایگزین کردن یک بستر بلاک چین سریع تر، ایمن تر و کم هزینه تر به جای اتریوم بود.

در نهایت در سال ۲۰۱۷، دنیل لریمر و بردن بلومر (Brendan Blumer) به همدیگر شرکت بلاک وان را با هدف توسعه امکانات و ابزارهای بلاک چین تاسیس کردند. مهم ترین هدف این شرکت، بنیانگذاری یک شبکه بلاک چین مقیاس پذیر با قابلیت پشتیبانی از قراردادهای هوشمند بود که به تاسیس EOS ختم شد.

معامله گران بازار کریپتو کارنسی، شروع ایاس را یک استارت متفاوت و متمایز می‌دانند. پس از ارایه EOS Whitepaper، عرضه اولیه این ارز به صورت توکن در بستر شبکه اتریوم آغاز شد. این فرایند از ۲۵ ژولین ۲۰۱۷ آغاز شد و به مدت یک سال، تا تاریخ ۴ ژوئن ۲۰۱۸ ادامه یافت. در این مدت، تعداد ۷۰۰ میلیون توکن،‌معادل ۷۲٪ از کل توکن های ایاس، به ارزش ۴ میلیارد دلار به فروش رسید. این رویداد در کل تاریخ ارزهای دیجیتال بی سابقه بود. این اتفاق به طولانی ترین مدت عرضه کوین و موفق ترین ICO (عرضه اولیه سکه) لقب گرفت.

خرید و فروش ارز دیجیتال ایاس

مراجعه به سایت صرافی های ارز دیجیتال ایرانی و خارجی، آسان ترین راه خرید EOS است؛ در گوگل خیلی راحت می‌توانید با جستجوی عبارت «خرید EOS» یا «خرید ایاس» سایت های ایرانی که توسط ریال، ایاس می‌فروشند را بیابید و پس از ثبت نام، با کارت بانکی‌، EOS بخرید. برخی اوقات هزینه تمام شده برای خرید ایاس بالا است که در این شرایط می‌توانید از طریق دیگر که در ادامه توضیح داده‌ایم اقدام کنید. برای خرید این رمز ارز، معمولا دو راه پیشنهاد می‌شود که در ادامه به توضیح آن پرداخته‌ایم.

  • خرید تتر از صرافی های ایرانی از طریق کارت بانکی و تبدیل کردن آن به EOS در یک صرافی خارجی مانند بایننس.
  • خرید ایاس از سایت های داخلی به صورت مستقیم از طریق درگاه بانکی.

کوین ایاس

تصور برخی از معامله گران بازار کریپتو این است که به دلیل این که برخی از صرافی های داخلی، کارمزد بیشتری دارند، ممکن است در خرید های سنگین و همچنین در تریدهای کوتاه مدت، استفاده از صرافی خارجی به صرفه تر باشد. درست یا غلط بودن این نظریه، به دیدگاه شما بستگی دارد. اگر تصور می‌کنید که استفاده از صرافی خارجی بهتر است، می‌توانید از روش اول، ابتدا تتر یا بیت کوین خریداری کنید و در نهایت در صرافی های معتبرخارجی، آن ها را به EOS تبدیل کنید. برای اطلاع از لیست صرافی هایی که از ایاس پشتیبانی می‌کنند، می‌تواند از طریق سایت CoinmarketCap به اطلاعات دلخواهتان دسترسی پیدا کنید.

کدام صرافی ها از ایاس پشتیبانی می‌کنند؟

توجه داشته باشید که به علت وجود تحریم ها، امکان مسدود شدن حساب در برخی از صرافی ها وجود دارد که ایرانیان معمولا با تغییر دادن آی پی خود و استفاده از صرافی بایننس، این مشکل را رفع می‌کنند؛ اما با این وجود، امکان بروز مشکل وجود دارد. در مبحث انتخاب صرافی، به دلیل اهمیت بسیار بالا، بهتر است انتخاب بهینه داشته باشید.

ارز دیجیتال ایاس چیست

منظور از بهینه سازی انتخاب، داشتن دیدگاه منطقی به مبحث مورد نظر است. وجود تهدیدهای قابل پیش بینی صرافی های خارجی در مورد بستن حساب ایرانیان، یکی از مشکلاتی است که نمی‌شود منکرش شد. مبحث صرافی های داخل کشور را باید از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار دهید. یکی از مهم ترین معیارها، کارمزد صرافی است. توجه داشته باشید که صرافی با کارمزد پایین تر، لزوما صرافی بهتری نیست.

در این شرایط، به دلیل اینکه موضوع سرمایه و دارایی در میان است، باید بهترین صرافی ها با بالاترین امنیت، حجم معامله زیاد و پشتیبانی قابل قبول را انتخاب کنیم. در نهایت؛ بهترین انتخاب، آن است که با مشورت کردن از نظر و پیشنهاد افراد باتجربه مطلع شوید و نهایتا خودتان تصمیم بگیرید که چه انتخابی خواهید داشت.

مزایا و معایب ایاس

مزایا

  • رایگان بودن تراکنش ها.
  • سرعت پردازش بیشتر نسبت به اتریوم.
  • پشتیبانی از قرارداد هوشمند و آیتم های غیر متمرکز (DApps).
  • نحوه کار با آن برای توسعه دهندگان بسیار راحت است و به راحتی می‌توانند اپلیکیشن های غیرمتمرکز را کنار یکدیگر بچینند.
  • متناسب با مقدار توکنی که از این ارز دارید، مقدار دسترسی به پهنای باند شبکه خواهید داشت.
  • استفاده از مکانیزم گواهی اثبات سهم محول شده (DPoS).

معایب

  • هدف اصلی ایاس، رسیدن به تخت پادشاهی اتریوم در شبکه بلاک چین است که تا کنون بعد از گذشت نزدیک به ۴ سال، هنوز نزدیک آن هم نشده است. این درحالیست که علاوه بر اتریوم، سایر رقبای بزرگ مانند Tron، Neo و Rchain نیز در حال بهبود عملکرد خود هستند که همین امر، یک تهدید برای ایاس است.
  • ایاس بدون عرضه یک نمونه اولیه از شبکه اصلی EOS مبلغ یک میلیارد دلار را از طریق عرضه اولیه جمع آوری کرد و هیچ توضیحی راجع به آن ارایه نکرد که همین امر با انتقاد شدیدی روبرو شده است.
  • مکانیزم مدیریت EOS چنان طراحی شده است که در تمام زمان ها، فقط ۲۱ نفر مجاز به تولید بلوک باشند. با این حساب، عملکرد کلی شبکه به رای سهامداران بستگی دارد.

ایاس کلاسیک چه تفاوتی با ایاس دارد؟

ایاس کلاسیک به‌عنوان ورژن قابل استخراج ایاس طراحی خواهد شد و هنوز این رمز ارز به طور رسمی وارد بازار کریپتو نشده است و بدون شک سازندگان آن به دنبال تولید ورژن بهتری از ایاس بوده اند که مدل کلاسیک را طراحی کردند؛ این دو رمز ارز با وجود داشتن شباهت های بسیار دارای تفاوت هایی هم هستند که یکی از این تفاوت ها مربوط به تعداد بلوک فعال در بلاک چین است.

همه چیز درباره رمز ارز ایاس

بهترین کیف پول برای نگهداری ارز دیجیتال EOS

همان طور که میدانید انواع مختلفی از کیف پول های ارز دیجیتال وجود داشته که هر کدام کاربرد منحصر به فردی دارند؛ از این بین برخی از انواع والت ها از رمز ارز EOS برای ذخیره و نگهداری پشتیبانی می‌کنند که بهترین آنها عبارت اند از : کیف پول اتمیک، کیف پول اینفینیتو، کیف پول فری‌والت، اسکتر و لومی.

جمع بندی

در زمان نگارش این مقاله رمز ارز ایاس EOS در بین تمام ارزهای دیجیتال در جایگاه ۲۷ام جهان ایستاده است؛ برخی از قول هایی که بنیانگذاران این رمز ارز وعده داده بودند، همچنان پس از گذشت حدود ۴ سال عملی نشده است که این قضیه ممکن است روی روند قیمت آن در آینده تاثیر منفی بگذارد؛ به هر حال آنچه که مشخص است این است که آینده ارزهای دیجیتال برای هیچ کس به صورت دقیق معلوم و مشخص نیست. در مورد ایاس نکات منفی و مثبت زیادی وجود دارد که در این مقاله به آن پرداخته شد. با توجه به وجود همین معایب و مزایا، می‌توانید پیش بینی خودتان را از آینده EOS بنویسید؟

نمودار شمعی EOS

سوالات متدوال

سوالات متداول

 آینده EOS را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

چالش هایی که سر راه صاحبان این رمز ارز قرار گرفته است بسیار جدی و متنوع است. از دوران قبل از ICO تا بعد از آن و ماجراهای مدیریت عیوب این شبکه توسط کاربران و… به نظر می‌رسد EOS در ادامه راه، مسیر دشواری داشته باشد. باید منتظر ماند و دید ایاس کلاسیک چه تغیراتی را در آینده این شبکه به وجود می‌آورد.

تفاوت EOS و ایاس کلاسیک چیست؟

هنوز اطلاعات دقیقی از ایاس کلاسیک در دسترس نیست؛ اما طبق ادعای کریپتو وست، تعداد تولید کننده های بلاک در EOS کلاسیک تا ۱۰۵ عدد افزایش داشته است که این مهم ترین تفاوت قطعی EOS با ورژن کلاسیک خود است.

۴.۷/۵ - (۳ امتیاز)
نظرات
۳ دیدگاه

۳ دیدگاه. نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست