اتریوم ۲ چه تفاوت‌هایی با اتریوم دارد؟

اتریوم 2 چه تفاوت‌هایی با اتریوم دارد؟

ارز دیجیتال اتریوم به عنوان دومین رمز ارز برتر جهان بعد از بیت کوین در حال حاضر طرفداران بسیار زیادی دارد. طرفداران این رمز ارز به دلایل مختلفی علاقه به حضور در پلتفرم آن دارند. برخی‌ها برای سرمایه گذاری و خرید اتریوم و برخی نیز برای استفاده از شبکه بلاک چین آن، تبدیل به طرفداران این رمز ارز شده‌اند. در این بین تیم توسعه دهنده این ارز دیجیتال تصمیم گرفت تا برای برطرف کردن بسیاری از مشکلات و ارتقاء شبکه از ورژن جدید شبکه بلاکچین آن با نام اتریوم ۲ رونمایی کند. اشتباه نکنید! قرار نیست شما یک ارز دیجیتال جدید را در بازار برای خرید و فروش در اختیار داشته باشید، اما از نظر ساختاری تفاوت‌های قابل توجهی را می‌توانیم میان این دو ورژن شاهد باشیم که در این مقاله سعی داریم به صورت کامل این تفاوت‌ها را بررسی کنیم.

اتریوم ۲ چیست؟

کسانی که از گذشته‌های دور به دنبال سرمایه گذاری و خرید ETH بودند، قبلا یک بار هارد فورک شدن آن را به دلیل هک دائو شاهد بوده و یک تجربه این چنینی با ETH و اتریوم کلاسیک دارند. این بار اما تیم توسعه این رمز ارز تصمیم گرفت تا راه‌حلی برای برطرف کردن بسیاری از چالش‌های موجود در شبکه ارائه و پیاده‌سازی کنید. چالش‌هایی مانند:

  • بالا رفتن قابل توجه هزینه تایید تراکنش‌ها
  • مصرف بالای برق و انرژی ناشی از استخراج
  • سرعت بسیار پایین تراکنش‌ها
  • مقیاس‌پذیری پایین
  • کارمزدهای بالای شبکه

باعث شدند تا تیم توسعه دهنده به فکر اجرای یک طرح برای بهینه کردن باشند. اتریوم ۲ در واقع شبکه جدید این رمز ارز است که با نام سرنیتی (Serenity) نیز شناخته می‌شود. سرنیتی ویژگی‌های شبکه قبلی را با خود به همراه دارد اما در بسیاری از موارد شرایط آن بهینه‌تر شده و حتی شاهد استفاده از الگوریتم جدیدی برای تایید تراکنش‌ها در آن هستیم. الگوریتم اثبات سهام (PoS) اصلی‌ترین تفاوتی است که سرنیتی با شبکه قبلی دارد که در آن از الگوریتم اثبات کار (PoW) برای تایید تراکنش‌ها استفاده می‌شد.

اتریوم 2 چیست؟

تفاوت‌های اتریوم ۲ با اتریوم چیست؟

برای کسانی که قیمت اتریوم را دنبال کرده و به دنبال خرید ETH و سرمایه گذاری روی آن هستند، توجه به ساختار شبکه جدید اهمیت بسیار زیادی دارد؛ زیرا شما باید ببینید که آیا قیمت ETH با تغییرات صورت گرفته بهینه است یا این رمز ارز در مسیر دیگری قرار گرفته و دیگر نمی‌توان به عنوان یک رمز ارز مناسب برای خرید و سرمایه‌گذاری روی آن حساب کرد.

برای رسیدن به پاسخ این پرسش لازم دانستیم تا تفاوت‌های اصلی این دو شبکه را با هم بررسی کنیم. در این بررسی همچنین سعی می‌کنیم شرایط خرید اتریوم و سرمایه گذاری روی آن را نیز در لابه‌لای نکات با شما در میان گذاشته باشیم.

مقیاس‌پذیری بالاتر

اولین تفاوتی که شاید باعث بهتر شدن قیمت اتریوم در بازار ارز دیجیتال نیز شود، مقیاس‌پذیری بالاتر شبکه جدید است. به دلیل کاهش قابل توجه هزینه‌ها و عدم نیاز به مصرف برق در حال حاضر تایید تراکنش‌ها در شبکه سرنیتی با سرعت بسیار بالا در جریان است. این موضوع می‌تواند سرنیتی را تبدیل به یک بلاک چین فوق‌العاده جذاب در آینده‌ای نزدیک نماید.

کارمزدهای کمتر

اگر از سرمایه گذاران قدیمی و با سابقه در بازار ارز دیجیتال باشید، احتمالا با چالش‌های استفاده از خدمات شبکه اتریوم مانند نقل و انتقال توکن‌ها در این شبکه روبرو شده‌اید. در برخی مواقع برای انتقال توکن‌ها در شبکه ETH نیاز به پرداخت کارمزدهای بالای ۷۰ تتر هم بود. این هزینه بالا به دلیل شلوغی شبکه و پایین آمدن سرعت تراکنش‌ها در آن بود که البته در پروژه جدید یعنی سرنیتی شاهد کاهش چشم‌گیر این هزینه‌ها هستیم. به نحوی که در حال حاضر شبکه ETH نیز تبدیل به شبکه‌ای مناسب برای نقل و انتقال توکن‌ها شده است. در مقالات موجود در بلاگ صرافی والکس می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره کارمزدهای شبکه اتریوم به دست آورید.

سرعت بالای تایید تراکنش‌ها

یکی دیگر از نکات بسیار مهمی که البته می‌تواند روی قیمت اتریوم نیز تاثیر مثبت داشته باشد، سرعت بالای تراکنش‌ها در شبکه جدید است. قبلاً اگر اقدام به خرید و فروش یا انتقال در شبکه می‌کردید، احتمالا زمان زیادی صرف این نقل و انتقال میشد. این موضوع به دلیل سختی بالای استخراج و تایید تراکنش‌ها در این شبکه بود. اما در پروژه اتریوم ۲ شرایط کاملاً تغییر کرده و در حال حاضر تراکنش‌ها با ساز و کار سریع‌تری تایید می‌شوند. نودها حتی با اتصال از یک لپ تاپ معمولی نیز می‌توانند در این فرایند شرکت کرده و از این گذشته تمام‌ بخش‌های شبکه نیز برای تایید یک تراکنش به کار گرفته نمی‌شود.

عملکرد پروژه جدید در تایید تراکنش‌ها شرایطی مشابه با تراشه‌های الکترونیکی مورد استفاده در موبایل‌های جدید دارد. در این شبکه تنها بخشی از کل بلاک چین برای تایید تراکنش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل نیاز به صرف انرژی زیاد و درگیر شدن نودهای خیلی زیاد برای تایید نخواهد بود. به همین دلیل انتظار داریم که قیمت ETH با افزایش روبرو شده و شاهد رونق بیشتر آن در آینده‌ای نه چندان دور باشیم.

سرعت بالای تایید تراکنش‌ها

PoS به جای PoW

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های اتریوم و اتریوم ۲ در تغییر ساز و کار و الگوریتم مورد استفاده در آنهاست. در پروژه قدیمی از الگوریتم PoW استفاده می‌شد که شرایط خوبی برای استخراج اتریوم داشت. همین موضوع باعث شده بود تا خرید ETH تبدیل به یک خواسته عمومی شود. اما با گذشت زمان و افزایش سختی استخراج و هزینه‌ها و البته افزایش مقدار انرژی برای استخراج شرایط برای پروژه اتریوم سخت و سخت‌تر شدو. تا اینکه در پلتفرم جدید با روی کار آمدن الگوریتم PoS دیگر نیازی به استخراج نیست و نودها با داشتن مقدار مشخصی اتریوم می‌توانند در تایید تراکنش‌ها شرکت کرده و از این طریق بسیاری از مزیت‌های بالا ایجاد شده است.

جمع‌بندی اتریوم

هدف اصلی ما از بررسی تفاوت اتریوم با شبکه جدید کمک به سرمایه گذاران این ارز دیجیتال برای سرمایه‌گذاری بهتر و خرید اتریوم با دید بازتر بود. از این رو سعی کردیم تا نکاتی را با شما در میان بگذاریم که شناخت شما را نسبت به شرایط جدید پروژه ETH افزایش دهد. با این شرایط فعلی خرید ETH و سرمایه گذاری بر روی آن بسیار جذاب‌تر شده است. اگر این جذابیت روی ذهنیت شما برای خرید و فروش اتریوم اثرگذار بوده است، بهتر است از سایت‌هایی که قیمت لحظه‌ای ارائه می‌دهند، مانند اینجا، نسبت به بررسی قیمت اتریوم اقدام کنید.  اگر هنوز نیاز به بررسی‌ها و مطالعه بیشتر برای ارزیابی پلتفرم جدید ETH دارید، می‌توانید مقالات سایت صرافی والکس را دنبال کنید که به صورت تخصصی به این بررسی پرداخته است.

مطلب فوق رپورتاژ آگهی بوده بنابراین مسئولیت حقوقی، صحت و یا عدم صحت آن هیچ ارتباطی با آکادمی اوکی ایکس ندارد.

برای دریافت هفتگی بهترین مقالات و جدیدترین اخبار به خبرنامه اوکی ایکس بپیوندید.

فهرست