معرفی ۷ روش مطمئن برای کسب درآمد از ارزهای دیجیتال

درآمدزایی دلاری از ارز دیجیتال

به نظر می‌رسد که تنها راه خنثی کردن تورم بالا در زندگی شخصی، کسب درآمد دلاری باشد؛ یکی از رایج ترین راه های درآمدزایی، کسب درآمد از ارز دیجیتال است. بهترین روش های کسب درآمد دلاری از ارزهای دیجیتال، موضوعی است که این روزها داغ تر از پیش شده و بیشتر از آن می‌شنویم؛ به همین دلیل، در این مطلب به صورت کامل به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

روش های کسب درآمد دلاری از رمزارزها

راه های درآمدزایی با دلار بسیار متنوع است. بسیاری از این راهکارها، پر هزینه و پر دردسر هستند یا در صورت کم خطر بودن، به سرمایه اولیه هنگفتی نیاز دارند. بنا بر دلایل گفته شده، خیلی از مردم نمی‌توانند از این طریق، درآمدزایی کنند. تمامی محتوایی که در زمینه ارز دیجیتال منتشر می‌شود، به منظور تسهیل درآمدزایی از طریق رمز ارزهاست. در مقاله پیش رویتان،‌ تمامی راه های «به صرفه و منطقی» کسب درآمد از طریق ارزهای دیجیتال را خواهید آموخت.

روش های کسب درآمد دلاری از رمزارزها

هر یک از روش های کسب درآمد دلاری از ارزهای دیجیتال، نیازمند داشتن تجربه و دانش مربوط به خود است. بنابراین؛ بهترین راه برای رسیدن به اهداف مطلوب در زمینه ترید ارزهای غیر متمرکز دیجیتال، تقویت دانش مربوطه، افزایش تجربه و بهبود روحیه صبر و شکیبایی در انسان است؛ در لیست ارائه شده زیر و در ادامه به توضیح هریک از راه‌های درآمدزایی از بازار رمزارزها می‌پردازیم. قبل از آن لازم است بدانید که برخی از روش های کسب درآمد از لیست ما حذف شده است که دلیل آن غیر منطقی بودن بیش از اندازه آن هاست.

  • ماینینگ
  • استیکینگ
  • ترید ارز دیجیتال
  • هُلد کردن
  • وام
  • توکن NFT
  • افیلیت مارکتینگ

کسب درآمد دلاری از طریق روش ایردراپ

پیش از آنکه به توضیح مباحث اصلی بپردازیم، خالی از لطف نیست که به توضیح یکی از مباحث جا افتاده در بازار ارزهای دیجیتال، مخصوصا در ایران بپردازیم. کسب درآمد دلاری از طریق روش ایردراپ ارزهای دیجیتال یکی از راه‌های ساده برای درآمد از بازار کریپتوکارنسی می‌باشد. حتما تا به حال با اینگونه تیترها مواجه شده‌اید؛ اما این ادعا تا چه میزان صحیح است؟ توجه داشته باشید که کسب درآمد دلاری از طریق ایردراپ شدنی است؛ اما درآمد آن نسبت به سایر روش ها بسیار ناچیز است! به همین خاطر،‌ درآمدزایی از این روش در لیست ما جایی ندارد.

ایردراپ چیست؟

ایردراپ در واقع یک روش هوشمند مارکتینگ در بازار ارزهای دیجیتال است. شاید تا به حال در یک بازی کامپیوتری برنده چند عدد توکن یا حتی کوین، به صورت کاملا رایگان شده اید و یا به صورت اتفاقی، حضور چند ارز دیجیتال ناشناس در کیف پول دیجیتالتان موجب تعجب شما شده است.

ایرداپ

اگر با مفهوم ایردراپ آشنایی نداشته باشید، تصور خواهید کرد که حتما شخصی، سهواً و اشتباهی ارز دیجیتالی به والت شما ارسال کرده است؛ اما اینطور نیست. تیم های توسعه دهنده رمز ارزهای ناشناخته که بیشتر آن ها را  شت کوین‌ها تشکیل داده‌اند، به قصد دیده شدن، تعدادی از توکن های خود را به صورت کاملا رایگان به دیگران می‌دهند.

آیا ایردراپ ارزشمند است؟

قطعا هیچکس ارز دیجیتال ارزشمندی را به صورت رایگان برای شما ارسال نمی‌کند. معمولا این رمز ارزها شت کوین هستند و معلوم نیست که آیا در آینده ارزشمند می‌شوند یا خیر. به همین دلیل است که درآمدزایی از ایردراپ، جزو روش های ناکارآمد دسته‌بندی می‌شود. برخی از این توکن های بی ارزش ممکن است روزی ارزشمند شوند؛‌ اما احتمال وقوع این اتفاق غیر قابل پیش‌بینی است؛ برای آن دسته از علاقمندان به کسب درآمد دلاری از ارزهای دیجیتال،‌ پیشنهاد می‌کنیم که تمرکزشان را روی روش های دیگر درآمدزایی بگذارند. در ادامه به معرفی هفت روش برتر درآمدزایی در بازار کریپتو می‌پردازیم.

ماینینگ (Mining)

در توضیح ماینینگ به عنوان اولین روش کسب درآمد از ارز دیجیتال به زبان خیلی ساده، می‌توان گفت که به کمک کامپیوتر و اینترنت می‌توانید کوین یا توکن استخراج کنید؛ با استفاده از پردازنده مرکزی (CPU)، کارت گرافیک (GPU) و دستگاه ایسیک و با صرف کردن انرژی، می‌توانید معادلات پیچیده‌ای حل کنید. افراد زیادی از این دستگاه ها استفاده می‌کنند. معادلات زیادی در هر شبکه موجود است. هر دستگاهی که زودتر یک معادله را حل کند، پس از حل کردن مقداری مشخص، به اصطلاح یک بلاک‌ (Block) درست می‌کند. این دستگاه ها با حل کردن معادلات، عملا به تراکنش شما اعتبار می‌بخشند.

ماینینگ بیت کوین

این بلاک‌ها توسط زنجیرهای فرضی (Chain) در کنار سایر بلاک‌ها در بستر بلاک چین قرار می‌گیرد. به بیانی دیگر، شما مانند یک معدن کار، ارز دیجیتال مورد نظر را استخراج می‌کنید و شبکه در ازای این کار به شما پاداش می‌دهد؛ به مجموع این اتفاقات، ماینینگ یا استخراج و به کسی که استخراج می‌کند، ماینر می‌گویند. ماینر (Miner) در زبان انگلیسی یعنی معدن کار. در واقع ارزش ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، شبیه طلا و جواهری است که باید از معادن استخراجشان کرد.
به روش استخراج ارز دیجیتال از طریق سخت افزارهایی که در بالا به آن ها اشاره شد،‌ اثبات کار (Proof of Work) می‌گویند.

معایب ماینینگ از روش اثبات کار (PoW)

برای استخراج رمز ارز با مکانیزم اثبات کار، مجبور به صرف کردن انرژی بسیار زیادی هستید. مصرف برق سخت افزار های ماینینگ متناسب با نوع آن ها متفاوت است؛ اما حقیقت این است که تمام این دستگاه‌ها جزو لوازم پر مصرف برق به شمار می‌روند. قیمت این سخت افزار ها نسبتا گران است. گرما حاصل از فعالیت دستگاه ها می‌تواند شما را اذیت کند.

همچنین صدایی که تولید می‌کنند نیز به طوری است که نصب آن‌ها (مخصوصا ایسیک) در محیط مسکونی توصیه نمی‌شود. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم قبل از شروع کار حتما با انواع دستگاه ماینر و عملکرد هرکدام به طور کامل آشنا شوید؛ یکی از مهم ترین معایب ماینینگ، کاهش پاداش برای ماینرها، به مرور زمان است. سیاست تیم های توسعه دهنده ارزهای دیجیتال، کاهش سود و پاداش استخراج برای ماینر‌ها، به منظور افزایش ارزش رمز ارزها است.

انواع ماینینگ

در بستر بلاک چین، شبکه های متنوعی فعالیت می‌کنند. این شبکه ها برای تامین امنیت شبکه و همچنین برای بالا بردن روحیه مشارکت در بین کاربران، از روش های متنوعی برای استخراج رمز ارزها استفاده می‌کنند؛ مکانیزم اثبات کار،‌ معایب نسبتا زیادی دارد. به همین دلیل در طی سال های اخیر، تلاش زیادی برای معرفی روش های جایگزین برای (PoW) معرفی شده است. چرا اثبات کار به صورت کلی کنار گذاشته نمی‌شود؟

حقیقت این است؛ مادامی که برای استخراج بیت کوین،‌ از این روش استفاده می‌شود، مکانیزم اثبات کار با وجود تمام معایبی که دارد، پا برجا خواهد ماند. برخی از تیم های توسعه دهنده سایر رمز ارزها برای بهبود روش PoW، مکانیزم‌های جالبی را پیشنهاد داده‌اند.

فارمینگ بهره (Yield Farming)

فارمینگ بهره یا «سود زراعت» نام مکانیزمی است که در بازار ارزهای دیجیتال از آن استفاده می‌شود و یکی از روش های پیشنهادی ما برای کسب درآمد دلاری از دنیای ارزهای دیجیتال است. در سیستم فارمینگ،‌ سخت افزارهای کاربردی در روش اثبات کار که مصرف برق زیادی دارند، کنار گذاشته شده اند و به جای آن، حافظه SSD استفاده می‌شود و دیگر مشکل مصرف برق بالا، تولید گرما و ایجاد سر و صدای زیاد توسط دستگاه را نخواهید داشت. برام کوهن (Bram Cohen)، بنیانگذار ارز دیجیتال چیا، این روش را به عنوان جایگزین مکانیزم اثبات کار معرفی کرد و نام آن را «اثبات فضای ذخیره سازی» یا Proof of Space گذاشت.

فارمینگ بهره (Yield Farming)

اما در ییلد فارمینگ داستان کمی متفاوت بوده و کسب درآمد شما به این طریق است که با قرض دادن سرمایه فیات خود از طریق قراردادهای هوشمند، در ازای خدمات خود کارمزدی را در قالب ارز دیجیتال از بسترها و استخرهای نقدینگی دریافت می‌کنید.

استیکینگ (Staking)

بازار کریپتوکارنسی گزینه های زیادی برای کسب درآمد مطمیٔن جلوی پای کاربران گذاشته است. در این بازار جذاب می‌توانید با بالا بردن دانش مربوط به این بستر معاملاتی،‌ به درآمد مطلوب برسید؛ البته که دست یابی به این موفقیت، آنچنان هم ساده نیست. استیکینگ که به اشتباه در بین برخی «استَکینگ» تلفظ می‌شود، یک راه کار «جایگزین» برای مکانیزم PoW است.

بیشتر تیم های توسعه دهنده ارزهای دیجیتال از این روش برای تامین امنیت شبکه و پاداش ها استفاده می‌کنند؛ اتریوم ۲ از تاریخ ۵ آگوست ۲۰۲۱، با جایگزین کردن مکانیزم اثبات سهام (Proof of Stake)، روش اثبات کار را به کلی کنار گذاشت و از آن به بعد استخراج اتر از طریق کارت گرافیک دیگر مقدور نیست. باید ببینیم که بیت کوین نیز تغییر رویه خواهد داد یا خیر.

اثبات سهام ارز دیجیتال چیست؟

در روش اثبات کار‌، باید هزینه اولیه خرید سخت افزارها به همراه هزینه مصرف انرژی (برق) را پرداخت کنید؛ اما در مکانیزم اثبات سهام،‌ داستان متفاوت است. در این روش،‌ مقداری ارز دیجیتال مربوط به شبکه مورد نظرتان را خریداری می‌کنید و آن را در شبکه قفل می‌کنید؛ با این عمل، اعتبار و امنیت شبکه را بالا می‌برید و شبکه به منظور قدردانی از شما، ارز دیجیتال پاداش می‌دهد.

بیکینگ (Baking)

شبکه ارز دیجیتال تزوس، یکی از موفق ترین شبکه های موجود در دنیای کریپتو کارنسی است که با بهبود روند مکانیزمم اثبات سهام،‌ توانسته است تا حد زیادی خودش را بین مردم محبوب کند. تیم توسعه دهنده Tezos (XTZ)، اسم مکانیزم استخراج تز (ارز بومی شبکه تزوس) را عملیات پختن (Baking) و نام استخراج کننده را نانوا (Baker) گذاشته است. عملیات پختن یا بیکینگ یکی از زیر شاخه های استیکینگ است که مکانیزم Liquid Proof of Stake یا LPoS نامیده می‌شود.

ترید (معامله) ارز دیجیتال

بیشتر کاربرانی که به دنبال کسب درآمد از این فضا هستند، از طریق ترید کردن سود خودشان را تامین می کنند. منظور از ترید کردن، خرید و فروش ارزهای غیر متمرکز دیجیتال است؛ دنیای شیرین و جذاب کریپتوکارنسی با تریدینگ، رنگ و نقش می‌گیرد. حجم معاملاتی که به صورت روزانه به چندین میلیون و حتی میلیارد دلار می‌رسد گواه همین موضوع است. ترید کردن راه و روش مخصوص به خودش را دارد.

ترید در ارز دیجیتال یعنی؛ ارزی را با هدف سرمایه گذاری کوتاه مدت یا میان مدت خریداری کنید و پس از مدتی بفروشید و سود آن را دریافت کنید. همانطور که می‌دانید، داستان همیشه به نفع شما نخواهد بود و گاهی ممکن است ضرر کنید.

ابزار های ترید

سرمایه گذاری کوتاه مدت و میان مدت، ریسک بیشتری نسبت به سرمایه گذاری بلند مدت دارد. به همین دلیل، ابزارهای متفاوتی برای کاهش ریسک معاملات پیشنهاد داده شده است که بسیاری از آنان مورد استقبال تریدر ها قرار گفته است؛ به طور کلی، استفاده از اطلاعات و یادگیری انواع تحلیل بازار در کریپتو بسیار توصیه می‌شود. تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال، دو نوع آنالیز کاربردی در بررسی بازار رمز ارزها است که تمام تریدرهای موفق از این نوع تحلیل ها استفاده می‌کنند.

هُلدینگ (Holding)

برخی از کاربران بازار کریپتوکارنسی معتقد هستند که بهترین راه کسب درآمد از ارز دیجیتال، هولد کردن رمزارزهاست. هولد کردن چیست؟ به بیان خیلی عامیانه،‌ هولد یعنی زمانی که ارزان بود، بخر، در جایی امن نگه دار، زمانی که قیمتش بیشتر شد بفروش. مهم‌ترین تفاوت هولد با ترید در مدت سرمایه گذاری است. ترید به سرمایه گذاری های کوتاه مدت و هولد به سرمایه گذاری بلند مدت می‌گویند.

بیایید کمی موضوع را با هم ریزتر ببینیم؛ فرض کنید یک توکن خریداری کردید. با تحقیقات انجام شده تقریبا مطمئن هستید که آینده ارز مورد نظرتان روشن است. هدف شما هولد کردن آن توکن تا مدتی است که قیمت آن رشد چشمگیری داشته باشد. در طول مسیر ممکن است قیمت این ارز به مراتب نوسان داشته باشد؛ یک روز صعودی و یک روز نزولی! آیا این اتفاق برای شما مهم است؟ قطعا برای یک کاربر حرفه‌ای که قصد هولد کردن دارد،‌ نوسانات روزانه هیچ اهمیتی ندارد. او صبر می‌کند تا در قیمت دلخواه توکن خود را بفروشد.

هُلد یا هودِل؟

ممکن است تا به حال کلمه هودِل (Hodl) به گوش شما خورده باشد. برای اولین بار کاربری در انجمن بیتکوین تاک (BitcoinTalk) از این اصلاح استفاده کرد و از سایر کاربران خواست که بیت کوین های خود را هودل کنند و نفروشند. با این حساب، تفاوت بین هودل و هولد چیست؟ از نظر معنایی هیچ تفاوتی بین کلمه هولد و اصطلاح هودل نیست؛ اما آنچه بین تریدرها رایج است، این است که زمان و جایگاه استفاده از این کلمات با یکدیگر فرق می‌کند.

هُلد یا هودِل

هولد کردن یک کلمه معنا دار به معنی نگهداری ارز دیجیتال است و سرمایه گذاری بلند مدت است و در تمام شرایط استفاده می‌شود. هودل کردن‌، یک کلمه بی معناست که فقط در شرایطی استفاده می‌شود که قیمت یک ارز خاص در حال ریزش است و صاحبان آن از همدیگر می‌خواهند که هودل کنند و ارزشان را نفروشند.

وام ارز دیجیتال (Crypto Loan)

یکی دیگر از روش های کسب درآمد از ارز دیجیتال، وام های مربوط به صرافی های دیجیتال خارجی است که سازوکار آن بسیار ساده می‌باشد. یک طرف وام می‌دهد و طرف دیگر با آن سرمایه کار می‌کند و اصل پول به همراه سود آن را به وام دهنده برمی‌گرداند. به دو صورت می‌توانید از طریق وام، درآمدزایی کنید.

وام دهنده

در این نوع، شما به عنوان وام دهنده، به صرافی ارز دیجیتال وام می‌دهید. طبیعی است که انتخاب اشخاص وام دهنده، صرافی های معتبر دنیا است. صرافی که بستر معاملاتی ارزهای دیجیتال است،‌ از شما سرمایه دریافت می‌کند و به دو شکل مختلف با آن سرمایه کار می‌کند. در حالت اول؛ سرمایه شما را به صورت وام در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد و در حالت دوم، خود صرافی با پول شما کار می‌کند. توجه داشته باشید که میزان سود، نحوه و زمان تسویه حساب و بازگشت پول بین شما و صرافی، طی یک قرارداد تنظیم می‌شود.

وام گیرنده

معمولا طرف مقابل صرافی، یک شخص وام گیرنده است. زمانی که وام می‌گیرید، طی قراردادی، صرافی با شما توافق می‌کند که سرمایه را چگونه و چه زمان به آن برگردانید. استفاده از وام صرافی قوانین خاص خودش را دارد. برای مثال، برای دریافت وام از بزرگترین صرافی دیجیتال دنیا، بایننس، باید در ابتدا حساب مارجین بسازید و سپس درخواست وام کنید.

توکن NFT

توکن، ارز دیجیتالی است که از خودش شبکه اختصاصی ندارد و روی بستر بلاک چین کوین دیگر فعالیت می‌کند. ساختن توکن برای افرادی که با برنامه نویسی به زبان سالیدیتی (مهم ترین زبان در ارزهای دیجیتال) آشنایی دارند، کمتر از یک ساعت طول خواهد کشید. تولید، معرفی و فروش توکن NFT، تمام مراحل کسب درآمد از ارز دیجیتال، به سبک NFT است. حالا سوالی که مطرح می‌شود این است که توکن NFT چیست و چه کاربردی دارد؟

NFT چیست؟

در ساده ترین حالت برای توضیح توکن NFT یا غیر مثلی،‌ می‌توان گفت که این توکن، یک دارایی دیجیتال منحصر به فرد است. آیا تا به حال درگیر بازی های کامپیوتری شده اید؟ در برخی از این بازی ها آیتم های جذابی وجود دارد. لباسی که در بازی های جنگی بر تن بازیکنان می‌کنند (اِسکین) نوعی دارایی با ارزش در بازی محسوب می شود که بر اساس کسب تجربه به شما تعلق می‌گیرد.

درآمدزایی از طریق NFT

یک اسکین ممکن است در دست ۱۰۰ نفر باشد. فرض کنید اسکینی وجود داشته باشد که فقط در دست یک نفر باشد؛ زمانی که یک دارایی منحصر به فرد می‌شود، ارزشش بیشتر می‌شود یا به اصطلاح خاص می‌شود. سوال مهم اینجاست که آیا هر کسی می‌تواند توکن غیر مثلی تولید کند و بفروشد و از همین را به کسب درآمد از بازار ارزهای دیجیتال برسد؟ پلتفرم هایی مثل سولانا، فلو، نییِر و البته اتریوم به همین منظور (تولید و معامله) ساخته شده‌اند.

درآمدزایی از طریق NFT

اگر یک فرد معمولی، بدون داشتن هیچگونه شهرتی، اقدام به ساخت یک توکن غیر مثلی و غیرکاربردی کند، به احتمال زیاد هیچ کس حاضر به خرید آن نمی‌شود. برای ساخت توکن غیر مثلی، هر شخصی می تواند اقدام کند؛ اما برای رسیدن به کسب درآمد از این راه، باید برنامه درستی برای ارائه داشته باشید. توکن NFT، دنیای عجیب و جالبی دارد که مطمئنا می‌تواند علاقمندان به دنیای کریپتو را به سمت خودش جلب کند. با توجه به سمت و سویی که کاربران کریپتوکارنسی اتخاذ کرده اند، به نظر می‌رسد که آینده از آن متاورس و جهان NFT است.

همکاری در فروش (Affiliate Marketing)

به عنوان آخرین راه کار پیشنهادی ما برای کسب درآمد از ارز دیجیتال، به شما افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش را پیشنهاد می کنیم. همانطور که از نام این روش پیداست، همکاری در فروش یکی از راه های بازاریابی برای صاحبان مشاغل است؛ به طور کلی، اگر بتوانید با معرفی افراد جدید، فروش یک سایت، مغازه، شرکت، کارخانه و سایر موارد عرضه کننده کالا یا خدمات را بیشتر کنید و در ازای آن پورسانت دریافت خواهید کرد.

Affiliate Marketing

کاربرد این روش در بازار رمز ارزها به اشکال مختلف دیده می‌شود. یکی از رایج ترین موارد استفاده از بازاریابی پورسانتی در صرافی های دیجیتال دیده می‌شود. در ادامه شیوه  کسب درآمد دلاری از طریق همکاری در فروش در صرافی بایننس را باهم مرور خواهیم کرد.

کسب درآمد از افیلیت مارکتینگ در صرافی های ارز دیجیتال

زمانی که قصد ساختن یک حساب کاربری در صرافی های ایرانی و خارجی از جمله بایننس دارید، زمان ثبت نام از شما درخواست می‌شود تا در صورت تمایل کد معرف خود را وارد کنید. بعد از وارد کردن این کد دو اتفاق برای شما پیش خواهد آمد. در حالت اول، ۲۰ درصد از کل کارمزد تراکنش های شما به صورت ماهانه، به معرف شما تعلق می‌گیرد. در این صورت، سودی به شما نخواهد رسید و هر چقدر که شما تراکنش های بیشتری داشته باشید، معرف شما بیشتر سود خواهد کرد.
در حالت دوم، ۱۰ درصد از مبلغ کل کارمزد تراکنش های شما به معرفی که کد او را وارد کرده اید تعلق می‌گیرد و ۱۰ درصد از مبلغ کارمزد شما از کل کارمزد کسر خواهد شد. این که کدام یک از دو حالت برای شما، به عنوان تریدر معرفی شده پیش بیاید، به توافق بین شما و معرف و صرافی مورد نظر بر‌می‌گردد.

جمع بندی

لزوم داشتن درآمد دلاری در زمانی که قیمت همه چیز با دلار بالا و پایین می‌شود بر هیچکس پوشیده نیست. به طور کلی راه‌های مختلفی برای کسب درآمد از ارز دیجیتال وجود دارد که البته خیلی از آن‌ها، فقط جنبه تبلیغاتی دارند و کاربردی نیستند؛ ما در این مقاله از آکادمی ارزهای دیجیتال ۷ راه برای درآمدزایی دلاری از بازار رمزارزها را معرفی کردیم. اگر روش دیگری را برای کسب درآمد از این بازار می‌شناسید خواهشمندیم در ادامه برای ما پیشنهاد خود را ارسال کنید.

سوالات متدوال

سوالات متداول

بهترین روش کسب درآمد از ارزهای دیجیتال چیست؟

نگهداری یا هولد کردن رمزارزهای برتر بازار مثل بیت کوین و اتریوم برای بلند مدت، بهترین روش کسب درآمد از این بازار است.

اسپات تریدینگ چیست؟

به خرید رمز ارز در قیمت پایین و فروش آن در قیمت بالاتر (لزوما این اتفاق نخواهد افتاد)، در بازه زمانی کوتاه مدت، اسپات تریدینگ می‌گویند.

۴.۶/۵ - (۷ امتیاز)
نظرات
۳ دیدگاه

۳ دیدگاه. نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست