تحلیل تکنیکال رمز ارز فانتوم (FTM) در تایم فریم ۴ ساعته
رمز ارز فانتوم FTM بعد از حدود ۲ هفته رنج زدن در محدوده ۰.۱۹ دلار تا ۰.۲۱ دلار توانست این محدوده را پشت سر بگذارد و به ناحیه مقاومتی ۰.۲۲ قدم بگذارد. این رخداد یک تغییر ماهیت از روند نزولی به صعودی (CHOCH) است. در حال حاضر ۲ سناریو وجود دارد.
یکی این که با ورود حجم زیاد به مارکت قیمت همچنان روند صعودی خود را تا محدوده ۰.۲۴ دلار ادامه دهد. سناریو بعدی قیمت تا محدوده ۰.۲۱ دلار تا ۰.۲۰ دلار اصلاح کند و مجددا قیمت به ناحیه مقاومتی ۰.۲۴ دلار واکنش نشان دهد.
در صورت نزولی شدن و شدت گرفتن فشار فروش در قیمت بیت کوین میتواند بر روی FTM تاثیرگذار باشد.
حمایتها: ۰.۲۰ دلار، ۰.۱۸ دلار، ۱۶ دلار
مقاومتها: ۰.۲۳۵ دلار، ۰.۲۵۵ دلار
تحلیل فاندامنتال پروژه فانتوم
اگر شبکه بلاک چین توانایی رقابت با اتریوم ۲ را داشته باشد؛ قطعا فانتوم (Fantom) با مکانیزمها و ویژگیهای منحصر به فرد، کامیونیتی (Community) و اکوسیستم قدرتمندی که دارد توانایی آن را خواهد داشت. این مطلب تحلیلی از اوکی ایکس به پروژه فانتوم (Fantom) اختصاص داده شده است و در ادامه این مطلب به ارائه تحلیل فاندامنتال این پروژه و دلایلی که باعث شده در شرایط فعلی بازار قرار گیرد پرداختهایم. با مطالعه این مقاله تحلیلی و بررسی دلایل فاندامنتال نوسان بازار میتوانید به سطح آگاهی و توانایی خود در تحلیل ارزهای دیجیتال بیفزایید.
شبکه فانتوم یک شبکه غیر متمرکز بسیار مقیاسپذیر استثنایی با پرفورمنس (Performance) فوقالعاده است. انگار که Andre Cronje (خالق پروژه فانتوم) از روز نخست این شبکه رو با تکیه بر الگوریتم اجماع لاکسیس (Lachesis) که مبتنی بر فناوری DAG هست صرفا با هدف اجرای حجم گستردهای از تراکنشها در مدت زمان کمتر از یک ثانیه طراحی کرده است.
لاکسیس که یک الگوریتم اجماع aBFT محسوب میشود؛ لاکسیس این قابلیت را دارد که نودها در شبکه بلاکهای حاوی تراکنش رو بدون رعایت زمانبندی تایید کنند. این یعنی سرعت و مقیاسپذیری بسیار بالایی در این شبکه وجود دارد. در واقع اجرای چنین ساختاری در عین غیرمتمرکز بودن شاهکار اصلی پروژه فانتوم است.
در شبکههای بلاکچینی BFT مانند اتریوم تراکنشها باید به ترتیب پردازش و وارد بلاک شوند. بنابراین تراکنشهای قدیمی در مقایسه با تراکنشهای جدیدتر شانس بیشتری برای کانفرم (confirm) شدن دارند؛این کار باعث تشکیل صف برای اجرای تراکنشها است. اما در پروژه فانتوم نیازی نیست برای تایید بلاکها صبر کنید و تراکنشها در ۱ الی ۲ ثانیه به محض ورود به بلاک، نهایی و ثبت میشوند.
تکنولوژی DAG که در پروژه فانتوم برای تایید تراکنشها استفاده میشود کمک میکند که نودهای شبکه بتوانند بهصورت غیرهمزمان تراکنشهای مختلف رو پردازش کنند. این موضوع به زبان ساده و در عمل مشابه این است که هر قرارداد هوشمند (dApp) روی شبکه فانتوم یک بلاک چین مستقل داشته باشد و تراکنشها به خاطر سایر dAppهای بزرگ روی شبکه مختل نشود. این یکی از بزرگترین ضعفهای شبکه اتریوم است که اگر تراکنشهای یکی از پروژههای آن شبکه به شدت افزایش پیدا کند کل شبکه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و فانتوم این مشکل رو به خوبی حل کرده است.
مقایسه شبکه فانتوم (Fantom) و دیگر شبکههای بلاک چین و شبکه پرداخت Visa از نظر مصرف انرژی به ازای هر تراکنش را مشاهده کنید. با بلوغ بیشتر صنعت کریپتو، وضعیت مصرف انرژی به یکی از فاکتورهای مهم در مقایسه Chainها تبدیل شده است.
اخیرا پروپوزالی در این شبکه به رای گذاشته شده است؛ با عنوان dApp Gas Monetization Program که تا همین لحظه بالای ۹۵ درصد رای آورده و به زودی اجرا خواهد شد.
با نهایی شدن این پروپوزال شبکه فانتوم (Fantom) به جای سوزاندن ۲۰ درصد از Gas Fee فقط ۵ درصد را میسوزاند و ۱۵ درصد باقیمانده را به dAppهایی که برای شبکه تراکنش آوردن پرداخت میکند.
در واقع تراکنش برای خود فانتوم هم مهم است. به این معنی است که این پروپوزال در صورت اجرا پروژه فانتوم را مانند شبکه اجتماعی YouTube کریپتو و پلتفرمهای بلاک چینی تبدیل خواهد کرد و توکنها و dAppهای این شبکه از تراکنشهای کل شبکه درآمد خواهند داشت.
این که فانتوم یوتیوب و توییچ کریپتو میشود به لحاظ مدل افزایش تراکنش، گفته آندره کرونیه (خالق پروژه فانتوم) است. او میگوید: تراکنش انجام دهید و از کل درآمد شبکه سهم داشته باشید! مدلی که در پلتفرمهای بزرگ وب ۲ جواب داده است.
مقایسه مجموع دلاری کارمزد تراکنشها در شبکه فانتوم و اتریوم طی یک سال اخیر را مشاهده میکنید. پروژه فانتوم با وجود کمتر بودن کارمزدش در هر تراکنش، مجموعا به دلار درآمد بالاتری برای نودهای شبکه ایجاد کرده است.
قیمت فعلی: ۰.۲۱ دلار
بیشترین قیمت در بلند مدت: ۳.۵ دلار
مارکتکپ فعلی: ۶۰۶ میلیون دلار
بعد از انجام معاملات خود حتما جزئیات آن را در ژورنال معاملاتی خود یادداشت کنید.
نکته: این تحلیل هیچگونه پیشنهاد خرید، فروش یا سرمایهگذاری نیست و صرفا جهت آشنا شدن شما کاربران عزیز با تحلیل تکنیکال ارائه شده است و اوکی ایکس در قبال آن مسئولیتی ندارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و بررسی جزئیات مربوط به ارزدیجیتال فانتوم (FTM) در ۱۵ دی ماه ۱۴۰۱ میتوانید به اکانت Trading view اوکی ایکس مراجعه کنید.